Dr. Márkus Edina Rektori Elismerő Oklevélben részesült

Dr. Márkus Edina, intézetünk oktatója és igazgató-helyettese, Rektori Elismerő Oklevélben részesült.
Dr. Márkus Edina, intézetünk oktatója és igazgató-helyettese, kiemelkedő szakmai tevékenységéért március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen Rektori Elismerő Oklevelet vehetett át.
 

Dr. Márkus Edina Ilona 2001 óta a Debreceni Egyetem oktatója, kutatója. Az MTMT adatai szerint 172 közleménye van, ebből 26 idegen nyelven, Scopusban referált publikációval is rendelkezik. Hivatkozásainak száma:169, Hirsch indexe 7.  2018 óta Intézetigazgató-helyettes.

A Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet, valamint a Humán Tudományok Doktori Iskola Neveléstudományi Doktori Program témavezetője, oktatója. 2015 óta a Közösségi tanulás és társadalmi innováció kutatócsoport kutatásvezetője, melynek keretében Scopusban indexált publikációk, angol és magyar nyelvű kötetek, folyóirat tematikus számok szerkesztése kapcsolódik a nevéhez. Kiemelkedő az Egyetemünk népszerűsítéséért végzett munkája, folyamatosan szervez jelenléti és online eseményeket, a potenciális hallgatókat vonzó játékos rendezvényeket a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központtal és a Karrierközponttal együttműködve, valamint a DEXPO több helyszínén. A toborzási tevékenységében és az egyetemi kommunikáció digitális felületeken való megjelenítésének megújításában központi szerepet vállal. Minden képzési szinten oktat, beleértve a graduális és a doktori képzést. Oktatástervezésben, tantervfejlesztésben kiemelkedően aktív. Tehetséggondozó, Tudományos Diákköri tevékenysége kimagasló, TDK felelős, OTDK helyezést elért hallgatóinak száma 13. A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának (DETEP) témavezető tanára, a BTK Nemzeti Tehetség Program keretében végzett programjainak szervezője, lebonyolítója. 2014-ben és 2020-ban a Debreceni Egyetem által szervezett Országos Neveléstudományi Konferencia szervezőbizottságának tagja volt. 2015-ben a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara által szervezett OTDK tagozati szervezője.

 
Szeretettel gratulálunk Márkus Edinának és további sikereket kívánunk neki!
 
Márkus
Legutóbbi frissítés: 2024. 03. 22. 11:35